Follow Us

October 24, 2019

Aprofitant que ja s'acosta el temps de fer panellets avui us portem una recepta amb 4 varietats d'aquest dolç típic. En aquest cas farem que siguin una miqueta més saludables fugint de l'ús de sucres refinats. Si la llet que utilitzem és vegetal, aquests panellets tampoc porten ingredients d'origen animal. 

Ingredients per a la base (24 unitats aproximadament):

175 g de dàtils

75 g d’aigua (aprofitarem l’aigua del remull dels dàtils...

February 3, 2019

Aprofitant que estem en temporada d'aquest deliciós llegum, avui us portem una recepta on la gran protagonista és la mongeta de ganxet. De gust suau, textura cremosa i pell fina, aquesta mongeta és una de les reines del llegum. A part de les característiques sensorials, també és important destacar el seu valor nutricional. Ja que conté una bona quantitat d'hidrats de carboni complexes, així com una quantitat important de proteïnes (que combinades amb...

December 2, 2018

Aquest mes us proposem una recepta nadalenca saludable. En realitat són dues perquè també farem la mantega/crema d'ametlles. La recepta és un torró de xocolata i ametlla casolà. Però compte!!! En aquest cas us suggerim la versió d'ametelles però us animem a fer les versions de cacauet o avellanes (canviant la quantitat d'ametlles per cacauet o avellanes per igual).

Ingredients:


130 g de xocolata negra mínim 80 %
10 g d'oli de coco (verge extra)
50 g...

November 4, 2018

Aquest mes ens endinsem a la cuina italiana (més concretament a la zona de Roma), amb aquest plat de pasta tradicional: el "caccio e pepe" (formatge i pebre). Com el seu nom indica, és una recepta que només porta pasta, formatge i pebre (a part de l'aigua i sal per bullir la pasta). El secret de la seva elaboració consisteix en l'aprofitament del midó que porta la pasta, per lligar el formatge (un greix) amb l'aigua per crear una salsa cremosa.

Ingredi...

October 1, 2018

Aquest mes toca recepta dolça com les que ens agraden, saludables, fàcils, molt, molt bona i amb xocolata :). Serveix tant per postres com esmorzar o berenar. De fet per nosaltres és un dels esmorzars que fem. L'únic que hem de tenir una certa previsió en preparar el púding la nit anterior.

Ingredients (per persona):

2 cullerades (30 gr aproximadament) de xia

1/2 tassa (125 ml) de llet vegetal

1 cullerada de xarop d'arròs, mel, xarop d'atzavara, etc.

Entre...

August 2, 2018

Aquest mes us portem una recepta per un sopar estiuenc, lleuger i saludable. Amb molt bona aportació de proteïna vegetal. I fibra i  vitamines de les verdures.

Ingredients:

100 g de farina de cigrons
50 g de farina d'arròs
50 g de farina de blat sarraí
1 cullerada sopera d'orenga
1/2 culleradeta de pebre dolç
1/2 culleradeta d'all mòlt
1 culleradeta de sal de marina
Pebre mòlta al gust
1 cullerada sopera de vinagre de poma
200 ml d'aigua temperada
...

July 1, 2018

Aquest mes us proposem un batut molt vistós, fresquet, nutritiu i ideal com a esmorzar o berenar en aquests mesos de calor. En aquesta ocasió, la llet d'ametlla hem decidit que també ens la farem nosaltres, així que tenim dues receptes en una :)

Llet d'ametlles

Recepta base de la recepta d'orxata publicada a: https://www.anemalgra.cat/single-post/2017/09/07/Orxata-de-xufa

Ingredients:

200 g d'ametlles
1 l d'aigua
4 dàtils medjool (opcional)

Preparació...

June 3, 2018

Aquest mes us portem una recepta dolça. Es tracta d'un pastís molt lleuger, i de textura molt, molt esponjosa.

Ingredients (per un motlle de 18 cm):


4 ous (millor a temperatura ambient)
60 g de sucre de coco
75 g de farina de patata
1 pessic de sal
2 pomes

Preparació:

1.    Pelar i laminar les pomes.
2.    Muntar les clares amb un pessic de sal.
3.    Blanquejar rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum.
4.    Tami...