November 4, 2018

October 1, 2018

Please reload

Entrades recents

Arròs amb Camagrocs

June 4, 2017

1/1
Please reload

Destacats

Orxata de xufa

September 7, 2017

Avui us portem tot un clàssic de l'estiu: l'Orxata. Una beguda vegetal feta a base de xufa. Un tubercle amb més de 4000 anys d'història de cultiu i amb moltes propietats interessants pel nostre organisme. És molt rica en calci, fòsfor, magnesi, potassi i ferro, conté greixos insaturats i proteïnes. I és una font important d'àcid oleic Omega 9. Té molt bones propietats digestives, astringents i té efectes beneficiosos pel sistema cardiovascular. 

 

 

Ingredients:

 

200 g de xufa

1 L d'aigua

Dàtils o altres edulcorants (opcional)

Canyella o altres aromatitzants (opcional)

 

 

Preparació:

 

1 - Posar la xufa en remull durant 8 h (pot estar fins a 24 h). Si fa molta calor, deixar dins la nevera.

 

2 - Descartar l'aigua de remull, i posar la Xufa dins el got d'una liquadora (batedora potent o Thermomix)

 

Nota: segurament haureu sentit a parlar del "Chufamix". Aquest estri està especialment dissenyat per fer llets vegetals. Si teniu interès en comprar-lo, podeu fer servir el següent enllaç.

 

3 - Afegir 1 L d'aigua.

     Opcional: podem afegir una mica de canyella, ratlladura de llimona, dàtils per endolcir, etc.

 

4 - Triturar durant 2 minuts.

 

5 - Deixar macerar durant 15 minuts (fins a 2 h si hem posat canyella o altres aromatitzants).

 

 

6 - Colar amb un colador fi o, millor, amb una bossa fer per llets vegetals. Esprement bé la polpa.

 

 

7 - Posar la nostra orxata dins una gerra i guardar en nevera.

 

8 - Remenar abans de servir.

 

Nota: consumir en 2 - 3 dies

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
Cerca etiquetes