November 4, 2018

October 1, 2018

Please reload

Entrades recents

Arròs amb Camagrocs

June 4, 2017

1/1
Please reload

Destacats

Pa amb farina de quinoa vermella (sense gluten)

January 6, 2018

Aquest mes us portem una recepta de pa sense gluten una mica especial. Ja que fa servir una farina que realment ens ha sorprès pel sabor i color que ha donat al nostre pa. Es tracta de farina de quinoa vermella molta a la pedra.

 

Ingredients:

 

  -  170 g de farina de yuca

  -  100g de farina de quinoa vermella

  -  100g de farina de fajol

  -  30 g de farina de blat de moro

  -  400 g d'aigua

  -  8 g de llevat fresc (o 3 g de llevat sec de forner)

  -  8g de sal

  -  1 culleradeta de postre de Psyllium. Si no en teniu, ho podeu fer sense. Però quedarà un pa menys esponjós i amb una molla més seca. 


Preparació:

 

   1.    Barrejar tots els ingredients secs en un bol.
   2.    Diluir el llevat fresc amb una mica d'aigua de la nostra recepta.
   3.    Incorporar tota l'aigua al bol amb els ingredients secs, i remenar bé.
   4.    Untar amb una mica d'oli d'oliva i enfarinar lleugerament (o forrar amb paper de forn) un motlle tipus plumcake (el que fem anar nosaltres és de 25 cm x 11 cm x 8 cm.)
   5.    Posar-hi la nostra massa (que tindrà un aspecte de "fang" força líquid).
   6.    Tapar amb un drap par tal que no s'assequi.
   7.    Deixar reposar fins que gairebé hagi doblat el seu volum.
   8.    Mentre dura el repòs, anirem preescalfant el forn a 240 ºC (si podem afegir un petit recipient amb aigua dins el forn, millor).
   9.    Introduirem el pa al forn, i fornejarem durant 25 minuts.

 10.    Traurem el pa del forn (i el recipient amb aigual, en cas d'haver-li posat), el traurem del motllo, i el tornarem a introduir al forn durant 15 minuts més. Baixant la temperatura del forn a 175 ºC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
Cerca etiquetes