November 4, 2018

October 1, 2018

Please reload

Entrades recents

Arròs amb Camagrocs

June 4, 2017

1/1
Please reload

Destacats

Pa amb farina de blat de moro (sense gluten)

April 2, 2018

Aquest mes us portem una nova recepta de pa sense gluten. Es tracta d'un pa fet amb farina de blat de moro.

 

Ingredients:

 

  - 50 g de llavors de lli 

  - 300 g de farina de blat de moro

  - 150 g de midó de patata (es pot substituir per un altra midó: yuca, blat de moro, ..)

  - 50 g de psyllium

  - 600 g d'aigua

  - 12 g de llevat fresc (o 4 g de llevat sec de forner) 

  - 1 cullerada sopera de xarop d'atzavara (també podeu fer servir mel)

  - 30 g d'oli d'oliva. 

  - 9 g de sal 


Preparació:

 

   1.    Torrar al forn (pre escalfat a 180ºC) les llavors de lli durant uns 10 minuts. 
   2.    Diluir el llevat fresc dins l'aigua de la nostra recepta i incorporar la cullerada de xarop d'atzavara.

   3.    Barrejar tots els ingredients secs (farina, midó, psyllium)  dins un bol.
   4.    Incorporar tota l'aigua al bol amb els ingredients secs, l'oli d'oliva,les llavors de lli i barrejar bé.
   5.    Untar amb una mica d'oli d'oliva i enfarinar lleugerament (o forrar amb paper de forn) un motlle tipus plumcake (el que fem anar nosaltres és de 23,5 cm x 13 cm x 7 cm.)
   6.    Posar-hi la nostra massa.
   7.    Tapar amb un drap par tal que no s'assequi.
   8.    Deixar reposar fins que gairebé hagi doblat el seu volum (al voltant d'una hora amb una temperatura ambient d'uns 24 ºC).
   9.    Mentre dura el repòs, anirem preescalfant el forn a 240 ºC (si podem afegir un petit recipient amb aigua dins el forn, millor).
   10.    Introduirem el pa al forn, i fornejarem durant 20 minuts.

   11.    Traurem el pa del forn (i el recipient amb aigual, en cas d'haver-li posat), el traurem del motlle, i el tornarem a introduir al forn durant 20 minuts més, baixant la temperatura del forn a 175 ºC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
Cerca etiquetes