November 4, 2018

October 1, 2018

Please reload

Entrades recents

Arròs amb Camagrocs

June 4, 2017

1/1
Please reload

Destacats

Pa amb tomàquet sec i formatge

May 1, 2018

Aquest mes us portem una nova recepta de pa. En aquesta ocasió, es tracta d'una recepta bàsica de pa, a la qual afegirem tomàquet sec i formatge curat d'ovella.

 

Ingredients:

 

  - 270 g de farina blanca panificable 

  -   30 g de farina integral de sègol

  - 200 g d’aigua

  -   20 g de tomàquet sec (que deixarem en remull uns 30 minuts)

  -   40 g de formatge

  -     6 g de sal (si utilitzem un formatge que sigui salat, podem posar menys sal. O no posar-ne)

  -     6 g de llevat fresc

  -     1 culleradeta d'orenga sec


Preparació:

 

1 - Dissoldre el llevat dins una petita part de l'aigua de la recepta.

2 - Tallar el tomàquet sec (prèviament hidratat) a trossets petits.

3 - Ratllar (o tallar amb ganivet) el formatge.

4 - Pesar tots els ingredients secs (farina, sal i orenga) i anar-los incorporant dins un bol.

5 - Afegir el tomàquet sec i el formatge dins el bol.

 

 

6 - Afegir l'aigua i el llevat al bol i barrejar fins que la farina quedi ben hidratada.

 

 

 

 

7 - Amassar una estona (dins el bol) estirant i plegant la massa sobre ella mateixa.

8 - Deixar reposar la massa dins del bol durant 15 minuts (tapar amb un drap).

9 - Tornar a amassar durant 1 minut estirant i plegant la massa sobre ella mateixa.

10 - Deixar reposar la massa dins del bol durant 15 minuts més (tapar amb un drap).

11 - Tornar a amassar durant 1 minut estirant i plegant la massa sobre ella mateixa.

12 - Deixar reposar per última vegada dins del bol durant 15 minuts més (tapar amb un drap).

13 - Enfarinar lleugerament el marbre (o superfície de treball) i bolcar-hi la massa.

 

14 - Donar forma de bola fent uns plecs suaus de la massa sobre si mateixa.

15 - Posar un drap dins d'un bol i enfarinar bé. 

16 - Posar-hi la massa a reposar  durant uns 45 minuts (o fins que gairebé hagi doblat el seu volum). Mentrestant, preescalfar el forn a 250 ºC calor inferior. Dins el forn hi podem posar un cassonet amb aigua per tal de generar vapor (ajudarà a fer que el nostre pa es pugui expandir millor dins el forn).

17 - Preparar una safata amb un paper de forn, i bolcar-hi la massa a sobre.

18 - Fer uns talls superficials a la massa i introduir dins el forn.

 

19 - Als 15 minuts, obrir el forn i girar el pa 180 ºC (treure el recipient amb aigua si n'hi hem posat un). Baixar la temperatura a 160 ºC i continuar la cocció uns 40 minuts més.

20 - Treure el pa del forn i deixar reposar sobre una reixa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos