November 4, 2018

October 1, 2018

Please reload

Entrades recents

Arròs amb Camagrocs

June 4, 2017

1/1
Please reload

Destacats

"Caccio e pepe"

November 4, 2018

 

Aquest mes ens endinsem a la cuina italiana (més concretament a la zona de Roma), amb aquest plat de pasta tradicional: el "caccio e pepe" (formatge i pebre). Com el seu nom indica, és una recepta que només porta pasta, formatge i pebre (a part de l'aigua i sal per bullir la pasta). El secret de la seva elaboració consisteix en l'aprofitament del midó que porta la pasta, per lligar el formatge (un greix) amb l'aigua per crear una salsa cremosa.

 

Ingredients (per persona):

 

- 100 g de pasta de bona qualitat (nosaltres hem fet servir espaguetis d'espelta)

- Pebre en gra (en aquest cas, nosaltres hem fet servir pebre de Jamaica)

- 50 g de formatge d'ovella (la recepta tradicional es fa amb pecorino romano, pero nosaltres n'hem fet servir un de casa)

- Aigua per bullir la pasta

- Un pessic de sal

 

 

Preparació:

 

1. Posarem la pasta a bullir (amb la quantitat d'aigua justa per tal de tenir la màxima concentració de midó). Afegint un pessic de sal a l'aigua.
2. Quan la pasta estigui gairebé cuita, la passem a una paella, amb part de l'aigua de cocció.
3. Afegim el formatge ratllat i el pebre recent mòlt
4. Anem remenant fins que ens quedi el formatge, el midó i el pebre ben lligats formant una salsa sedosa quedant enganxada a la pasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta recepta és molt important a la cuina romana, ja que és la base per altres receptes de pasta clàssiques, com la pasta alla gricia, la amatriciana o la carbonara.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
Cerca etiquetes