November 4, 2018

October 1, 2018

Please reload

Entrades recents

Arròs amb Camagrocs

June 4, 2017

1/1
Please reload

Destacats

Mongeta del ganxet amb bolets i carxofa

February 3, 2019

Aprofitant que estem en temporada d'aquest deliciós llegum, avui us portem una recepta on la gran protagonista és la mongeta de ganxet. De gust suau, textura cremosa i pell fina, aquesta mongeta és una de les reines del llegum. A part de les característiques sensorials, també és important destacar el seu valor nutricional. Ja que conté una bona quantitat d'hidrats de carboni complexes, així com una quantitat important de proteïnes (que combinades amb cereals s'obtenen proteïnes de gran qualitat per a l'organisme).

Ingredients  (4 persones):


300 g mongetes del ganxet

1 tros alga kombu (opcional)

1 fulla de llorer

50 g shitake (o un altra tipus de bolet sec)

4 carxofes

1 ceba

2 grans all

2 tomàquets vermells

1 culleradeta de cúrcuma

Sal, pebre i oli oliva verge extra


Preparació:

La nit anterior posem en remull les mongetes del ganxet.

 

Per una altra part posem en remull els bolets secs.

 

Al matí següent posem a bullir les mongetes ben escorregudes amb el tros d'alga kombu i la fulla de llorer.

 

Mentrestant fem un sofregit. Piquem la ceba i l'all. En una paella al foc posem una cullerada d'oli i sofregim la ceba i l'all. Paral·lelament ratllem el tomàquet. Passats 10 min, la ceba ja estarà toveta i afegim el tomàquet, salpebrem i deixem reduir.

 

Colem els bolets i reservem l'aigua del remull.

 

Netegem les carxofes i les tallem a quarts. Les bullim o les fem al vapor. Reservem el caldo.

 

En una paella apart sofregim amb un cullerada d'oli els bolets i després els afegim al sofregit de tomàquet i ceba. En la mateixa paella, daurem un parell de minuts les carxofes i també les afegim al sofregit.

 

Col·lem les mongetes i les afegim al sofregit junt amb el brou de les carxofes i els bolets remutllats i també la culleradeta de cúrcuma, sal i pebre. La quantitat de líquid a afegir és al gust, segons si ens agrada més brouós o més sec. Deixem bullir 5-7 minuts els conjunt.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
Cerca etiquetes
Please reload

Arxiu
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square