November 4, 2018

October 1, 2018

Please reload

Entrades recents

Arròs amb Camagrocs

June 4, 2017

1/1
Please reload

Destacats

Panellets un xic més saludables

October 24, 2019

Aprofitant que ja s'acosta el temps de fer panellets avui us portem una recepta amb 4 varietats d'aquest dolç típic. En aquest cas farem que siguin una miqueta més saludables fugint de l'ús de sucres refinats. Si la llet que utilitzem és vegetal, aquests panellets tampoc porten ingredients d'origen animal. 

Ingredients per a la base (24 unitats aproximadament):

 

175 g de dàtils

75 g d’aigua (aprofitarem l’aigua del remull dels dàtils)

250 g d’ametlla mòlta

Llet per pintar els panellets

 

Sabors:

 

D'ametlla: ametlla granet per arrebossar i 1 cc de vainilla en pols

Llimona: ratlladura d’una llimona i ametlla sencera per decorar

Coco: 2 cs de coco ratllat + coco per escampar per sobre

De xocolata: 1 cs cacau sense sucre + un tros de xocolata 75% mínim (opcional)

 


Preparació:

1. Remullar els dàtils amb aigua de tal manera que quedin coberts durant 1 hora aproximadament.

2. Triturar amb una picadora els dàtils (colats) amb 75 g d’aigua (aprofitem part de la del remull). Ha de quedar una pasta molt fina.

3. Barrejar amb una cullera els dàtils triturats i l’ametlla mòlta fins que quedi ben integrat.

4. Dividim la massa en 4 i la posem en bols diferents.

5. Fem els panellets de diferents sabors:

 

  • Ametlla: en el primer dels bols, barregem 1 cc vainilla en pols. Fem un “xurro” i dividim la massa en 6. Donem forma de croqueta i arrebossem amb l’ametlla granet.

  • Llimona: en el segon dels bols, barregem la ratlladura de llimona. Fem un “xurro” i dividim la massa en 6 i fem boletes. Després clavem una ametlla.

  • Coco: en el tercer dels bols, barregem el coco. Fem un “xurro” i dividim la massa en 6 i fem boletes i després forma de bolet. Escampem amb una mica de coco ratllat.

  • Cacau: en el quart dels bols, barregem el cacau. Fem un “xurro” i dividim la massa en 6 i fem boletes.

6. Pintem els panellets d’ametlla i llimona amb una mica de llet.

7. Fornegem els panellets a 180 ºC durant 5-10 min. Compte que es cremen aviat!

8. De forma opcional pels panellets de xocolata podem desfer al bany maria un tros de xocolata i posar una culleradeta per sobre del panellet de xocolata. Esperar que endureixi.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos
Cerca etiquetes